OPRAVDANjA I OGRANIČENJA ARANŽMANA NETERITORIJALNE MANJINSKE AUTONOMIJE U LIBERALNOJ DEMOKRATIJI - Vladimir Djuric (Srpska Politička Misao)
U radu se analiziraju opravdanja i ograničenja institucionalnih aranžmana manjinske neteritorijalne autonomije u liberalnoj demokratiji. Opravdanje za uspostavljanje takvih aranžmana nalazi se u potrebi za prihvatanjem koncepta kolektivnih prava i zastupanja manjinskih kolektiviteta kao njihovog titulara. S druge strane, u liberalnoj demokratiji postoje inherentna ograničenja u pogledu konstituisanja, vrste i obima ovlašćenja koja takvi aranžmani mogu da obavljaju.