ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ УНІВЕРСИТЕТІВ: ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ АГЕНТИ НА ОСНОВІ LOW-CODE ТЕХНОЛОГІЙ - Володимир Гужва (Економіка та суспільство)
Застосування low-code платформ та програмних агентів у процесі цифрової трансформації університетів створює значні можливості для вдосконалення освітніх та адміністративних процесів, покращення менеджменту ресурсів та створення ефективного освітнього простору. Практичний досвід впровадження таких технологій демонструє їх важливість та потенціал для сектору вищої освіти. Проте імплементація цих інноваційних рішень стикається з низкою викликів, включаючи залежність від постачальників платформ, лімітовані можливості кастомізації та проблеми, пов'язані з безпекою й інтеграцією в наявні інформаційні системи. Успішне вирішення цих завдань потребує комплексного стратегічного планування та залучення досвідчених фахівців для обслуговування й розвитку впроваджених технологій. Використання low-code рішень та розроблених на їх основі програмних агентів допомагає університетам зміцнювати свої конкурентні позиції та відповідати вимогам сучасного цифрового середовища. Продовження досліджень у цьому напрямку відкриє додаткові можливості для модернізації освітнього процесу та вдосконалення системи управління в закладах вищої освіти.