İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN MESLEKLERİN CİNSİYET TİPİNE İLİŞKİN KALIP YARGILARI - Gül Akbalık (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu araştırmanın amacı cinsiyet ve sınıf değişkenleri açısından ilkokul öğrencilerinin mesleklerin cinsiyet tipine ilişkin kalıp yargı düzeylerinin ve tercih ettikleri mesleğin kalıp yargı puanlarının farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemektir. Araştırmaya 4. ve 5. sınıfa giden 83 öğrenci katılmıştır (45 kız, 38 erkek). Araştırmada araştırmacı tarafından geliştirilen farklı alan ve düzeylerde 36 meslek adını içeren Mesleki Yargı Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde mesleklerin ve tercih edilen mesleklerin cinsiyet tipine ilişkin kalıp yargı puanlarının, cinsiyet ve sınıf değişkeninden  bağımsız olduğu görülmüştür.