بررسی و نقد کتاب راهنمای تولید برنامه‌های تلویزیونی - ارسلان مقدس; علی شیخ مهدی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
هدف کتاب راهنمای تولید برنامه‌های تلویزیونی، آشنایی دانشجویان رشته‌ی تولیدِ سیما با تکنولوژیِ دیجیتال در ساخت برنامه‌های تلویزیونی و همچنین ارائهی زیبایی‌شناسی خاص این رسانه برای هرچه بیشتر اثرگذاشتن بر مخاطب است. با استفاده از روش تحلیل کیفی و استفاده از نظریات مکلوهان و بودریار در نقد رسانه‌ها این نتیجه حاصل شد که برای جذب مخاطب و ارائه‌ی عناصر فرمی برای تأثیرگذاری حداکثری، حق انتخاب او در تفسیر، محدود می‌شود و محرومسازی او از بدیلهای ممکن در تصویرِ قابل مشاهده، وجهی ایدئولوژیک به برنامه میدهد. معیارسازی در انتخاب فرم بصری برنامه‌ها و پرهیز از نوآوری‌های تصویری در انتخاب اندازه نما، زاویه‌ی دوربین و مواردی از این دست نیز در همین راستا عمل می‌کند. موردی که میتوان آن را سلبِ آزادی مخاطب از تفسیرِ برنامه نامید. نادیده انگاشت.