KOMISJE PRAWA W PAŃSTWACH WSPÓLNOTY NARODÓW. ZARYS ZAGADNIEŃ USTROJOWYCH - Marcin Gubała (Zeszyty Prawnicze)
Artykuł przedstawia zarys zasad funkcjonowania komisji prawa w państwach Wspólnoty Narodów. Komisje są instytucjami, które działają na rzecz systematycznej reformy prawa, obejmującej cały system prawny państwa.