KAMU YÖNETİMİ HALKLA İLİŞKİLER ANLAYIŞI: NEOLİBERAL POLİTİKALAR AÇISINDAN BİR DEĞERLENDİRME - Şengül Altan Arslan (Selçuk İletişim)
Bu makale, tüm dünyaya yayılan neoliberal politikalar ve kamu sektörü halkla ilişkiler anlayışı arasındaki ilişkiye odaklanmaktadır. Neoliberal politikaların dayattığı kamunun yeniden yapılanma sürecinde, yönetim anlayışında yaşanan değişimlerin kamu kurum ve kuruluşlarının halka ilişkiler anlayışı ve uygulamalarını etkilemesi beklenmektedir. Nitekim neoliberal politikaların gündeme getirdiği yeni iktidar modellerinden olan yönetişim, getirdiği anlayış ve barındırdığı “katılımcılık”, “şeffaflık”, “açıklık”, ”bilgi paylaşımı” gibi kavramların etkisiyle kamu yönetiminin halkla ilişkiler anlayışına paradigma olarak giren “ilişki yönetimi”, kamunun halkla ilişkilerini “kamusal enformasyon modeli” nden “iki yönlü simetrik model”e doğru evrilmek durumunda bırakacaktır. Çalışma, yaşanması beklenen bu dönüşüm üzerine odaklanmıştır.