ФОРМУВАННЯ ESG-ЗВІТНОСТІ ЗА СТАНДАРТАМИ GRI: ЕКОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Дар’я Селецька (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальному питанню формування ESG-звітності українськими підприємствами, а саме – висвітленню екологічного аспекту діяльності суб’єктів господарювання. Як нормативну базу формування таких звітів було використано стандарти Глобальної ініціативи зі звітності (англ. Global Reporting Initiative), а саме Стандарти GRI 301 «Матеріали 2016», 302 «Енергія 2016» та 303 «Вода та стічні води 2018. За кожним зазначеним стандартом було проаналізовано пропоновані розкриття інформації, розроблено їх табличні форми для зручності формування підприємством та сприйняття користувачами звіту. Для деяких з розкриттів було запропоновано включення розширення, шляхом відображення фінансових витрат або розрахунку економічних вигід. Обґрунтовано доцільність звітування у запропонованому форматі. Усі наведені у таблицях дані є умовними та використовувались для наочності формування ESG-звітів.