КАДРОВИЙ АУДИТ В СИСТЕМІ СТРАТЕГІЧНОГО АНАЛІЗУ ЛЮДСЬКИХ РЕСУРСІВ ОРГАНІЗАЦІЇ - Ірина Петрова (Економіка та суспільство)
Актуальність теми дослідження обумовлена потребою підприємств у якісному кадровому аудиті, який є важливим інструментом управління персоналом і необхідним компонентом стратегічного аналізу. Особливістю підходу автора є розкриття стратегічного аспекту кадрового аудиту, а також фокусування кадрового аудиту не лише на економічно-правових, а й на соціальних складових управління персоналом. На основі методів наукової абстракції, аналізу і синтезу, індукції та дедукції кадровий аудит підприємства розглянутий в системі його ключових характеристик: мети і завдань, пріоритетних сфер і напрямів, рівнів і основних етапів проведення. Результатом дослідження стало висвітлення ролі кадрового аудиту у стратегічному аналізі людських ресурсів підприємства, яка полягає у виявленні проблемних зон і ризиків в системі управлінні персоналом та визначенні перспективних напрямів її оптимізації, що суттєво полегшує вибір найкращої для підприємства стратегії розвитку.