سنتز، بررسی خواص و کاربرد رزین تترا الکیل ارتو سیلیکات TEOS 40 در پوشش‌های ضدخوردگی - احمد حیات مقدم; علی جان نثاری; منوچهر خراسانی (مطالعات در دنیای رنگ)
رزین های سیلیکونی ترکیباتی بر پایه عنصر سیلیکون هستند که منبع اصلی تهیه آنها خاک است. مهمترین نوع این رزین ها تترا اتیل ارتو سیلیکات حاوی 40 سیلیکات است که به اختصار اتیل سیلیکات 40 نامیده می شود و از واکنش بین سیلیکون تترا کلراید و اتانول بدست می آید. در این نوشتار طرز تهیه و روشهای اعمال و مکانیسم شیمیایی پخت آن به تفصیل ذکر شده است. هیدرولیز این رزین و فاکتورهای موثر بر هیدرولیز که میزان آب مهم ترین فاکتور می باشد اثر ویژه ای بر خصوصیات شیمیایی این رزین دارد. در این نوشتار ابتدا به شناسایی و خصوصیات شیمیایی این رزین پرداخته و سپس به طور خاص بر تاثیر میزان آب و pH بر خصوصیات شیمیایی این نوع رزین متمرکز می شویم.