رنگدانه‌های معدنی اینکلوژنی و نانو کپسوله هماتیت درون زمینه‌های سرامیکی - مریم حسینی زری (مطالعات در دنیای رنگ)
در این مقاله ابتدا رنگدانه‌های معدنی نانوکپسوله اینکلوژنی تعریف و سپس نوعی از آن به روش سل- ژل کلوییدی سنتز شده است. این رنگدانه در واقع نانو کامپوزیتی از نانوذرات هماتیت درون زمینه یا کپسولی از فازهای پایدار زیرکون- سیلیکا می‌باشد. به منظور تهیه رنگدانه اینکلوژنی می‌بایست پیش ماده مورد نظر را به روش‌های شیمی‌تر یا سرامیکی سنتز کرد و سپس آن را در دمای مناسب درون کوره محفظه‌ای و یا لوله‌ای کنترل اتمسفر با دمش گاز اکسیژن، کلسینه و زینتر کرد. لازم است برروی رنگدانه‌های به دست آمده بررسی‌هایی از جمله آزمون پراش اشعه ایکس، رنگ‌سنجی، میکروسکوپ الکترونی عبوری یا روبشی انجام داد. در مورد سیستم هماتیتی به روش شیمی‌تر از نوع سل- ژل کلوییدی نتایج بیانگر این بود که سیستم اینکلوژن به طور موفقیت آمیز ایجاد شده است. هماتیت سنتز شده کروی شکل و دارای اندازه ذراتی حدود 10 نانومتر بود که پس از زینتر در تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری قابل تشخیص بود.