Tasensegmit s usenfaṛ : dacu i d-tewwi i uselmed n tutlayt tamaziɣt ? - Arezki AOUDIA (Langues & Cultures)
Seg wasmi i d-yekcem uselmed s tzemmar deg unagraw n uselmed azzayri deg useggas n 2003, adabu azzayri yefka-d aṭas n ttawilat akken ad yeddu uselmed-agi deg tegnatin iwatan. Deg umagrad-aqi ad d-nbeggen ayen akk s ways d-glan yisenfar isensegmiyen i d-rran deg udlisfus n tmaziɣt I uselmed n tutlayt-agi. Ayagi ad d-yili s tammiwin akked ttmuɣliwin n yiselmaden n tmaziɣt. Tasensegmit s usenfaṛ tebna ɣef tiẓri n socioconstructiviste, i d-yennan belli tasensegmit s usenfaṛ tessemras aselmed s tigawt n yixeddimen ara d-yerren ɣef wayen yeḥwaǧ unelmad deg tilawt. Tazrawt-nneɣ tebna ɣef  tsestant nga deg unnar ɣer yiselmaden n tmaziɣt deg yiɣerbazen ilemmasen deg kra n temnaḍin n tmurt n Leqbayel. Igemmaḍ n testestant-agi beggnen-d belli yella waṭas n wayen yelhan deg uselmed-agi s yisenfaṛ, imi inelmaden lemden s shala tutlayt akked wayen yerzan timetti tamaziɣt. S uselmed-agi s yisenfaṛ, inelmaden ttwalin deg tilawt almuden-nsen, daya i ten-ijebbden ɣer tɣuri.