Zeynep Sezen Tan Özyaşam (1946-2021) - Sinan Barış Tan (Türk Kütüphaneciliği)
Zeynep Sezen Tan 1946 yılında Ankara'da doğmuştur. Öğretmen Emine Doğancı ve Çanakkale ve İstiklal Savaşı Gazisi Abdullah Doğancı'nın biricik kızları ve ikinci çocuklarıdır.