Національна самосвідомість як найбільш пріоритетний об’єкт забезпечення національної безпеки - O. V. Lemak (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена аналізу сутності та змісту національної самосвідомості як об’єкта забезпечення національної безпеки. Здійснено аналіз тлумачення, взаємозв’язку та взаємозалежності понять «нація», «національність», «національна безпека», «самосвідомість» «національна самосвідомість», «національна самоідентифікація», «етнічна самоідентифікація» а також їх розмежування.