СУЧАСНИЙ ПІДХІД ДО ВИОКРЕМЛЕННЯ ФУНКЦІЙ ОРГАНІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ - V. O. Nehodchenko (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Визначено особливості участі Національної поліції України у формуванні та реалізації державної інформаційної політики, подано перелік і розкрито зміст та відповідних функцій її органів та підрозділів. Характеризовано специфіку забезпечення державної інформаційної політики в контексті реалізації кожної функції Національної поліції як центрального органу виконавчої влади загалом і на прикладі її окремих структурних складових. Наголошено на необхідності законодавчого закріплення (в законі України «Про Національну поліцію») основних функцій Національної поліції та чіткого окреслення заходів, які мають здійснюватися з метою їх належної реалізації за всіма напрямами діяльності органів і підрозділів Національної поліції, в тому числі в інформаційній сфері. Звернуто увагу на пріоритетність ухвалення окремого нормативно-правового акта, в якому повинні знайти своє відображення питання реалізації органами та підрозділами Національної поліції заходів щодо протидії кібер