Kitap Tanıtımı - Doç. Dr. Muhit Mert (İslami İlimler Dergisi)
Efendimizin örnekliğini ortaya koymayı ve bu yolla O’nu sevdirmeyi amaç- lamıfl, okunması kolay ve herkesin anlayabileceği seviyede bir kitap. Peygam- berimizin flairi Hassan b. Sabit bir fliirinde “ve mâ medahtu Muhammeden bi makâletî velâkin medahtü makâletî bi-Muhammedin/Ben sözlerimle Hz. Muhammed’i övmüyorum, ondan bahsetmekle kendi sözlerime güzellik katmıfl oluyorum” diyor. Buradan hareketle biz de diyoruz ki, kitaba Peygamber Efen- dimiz konu olduğundan dolayı kitap güzelleflmifl, ancak bu güzelliğe bir de yazarın ona derin bağlılığı ile ifade üslubundaki tatlılık da eklenince kitap daha da güzelleflmifl. İnsanımızın zevkle okuyacağı ve istifade edeceği bir kitap