Відумерлість майна: аналіз правового статусу - O. Y. Avramova (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Доведено, що відумерлість майна є спеціальним правовим статусом, у якому відсутній зв’язок між об’єктом та суб’єктом володіння. Відсутність зв’язку в правовому статусі відумерлого майна обумовлюється його відмиранням унаслідок відсутності приватного інтересу до опанування об’єктом власності у зв’язку з відсутністю волевиявлення суб’єкта – потенційного володільця та відмовою суб’єктів від прийняття у власність об’єкта на підставі спадкування.