Аналіз можливостей російського гіперзвукового авіаційного ракетного комплексу Х-47М2 “Кинжал” - Ярош С.П. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті проведений аналіз можливостей російського гіперзвукового авіаційного ракетного комплексу (ГАРК) “Кинжал”. Наведені характеристики носіїв існуючої та перспективної гіперзвукової зброї повітря-но-космічних сил збройних сил РФ, а також ймовірний перелік наземних цілей ГАРК. Розрахований польот-ний час від моменту пуску ракети Х-47М2 ГАРК до наземних цілей на території України та до позиційного району наземного пускового комплексу системи протиракетної оборони “Ages” в районі румунського ДЕВЕСЕЛУ. Відповідно до Союзної спільної доктрини з протиповітряної оборони NATO AJP-3.3.1(B), за-пропоновані заходи пасивної протиповітряної оборони, які можуть вжити частини і підрозділи Повітря-них Сил Збройних Сил України для мінімізації ефективності застосування ГАРК “Кинжал”.