بررسی اثر استفاده از پوشش‌های سطحی زیست‌تخریب‌پذیر روی جذب آب و ویژگی های مکانیکی کاغذ سفید مورد استفاده در محیط‌های سرد - جعفر ابراهیم پور کاسمانی; احمد ثمریها; داریوش خادمی شورمستی (علوم و فنون بسته بندی)
این تحقیق با هدف بررسی اثر استفاده از پوششهای نانو ساختار زیست‌تخریب‌پذیر روی جذب آب و دیگر ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کاغذ سفیدی که در محیطهای سرد مورداستفاده قرار میگیرد، انجام شد. برای این منظور کاغذ سفید 127 گرمی تهیه و مورد آزمون قرار گرفت. ابتدا کاغذها روی یک تخته لایه مهار شدند. پس از اعمال پوشش و تهیه نمونههای متعـدد بـرای انجام آزمایش کاغذهایی با وزن پوشش یکسـان انتخـاب شدند. با توجه به عدم امکان دقیق مقدار پوششدهی، از کاغذهایی با پوشش حدود 15 گرم بر مترمربع برای  آزمونهای بعدی استفاده شد. بعـد از اعمـال، کاغذهای پوشش داده شده در دمای محیط خشک شـدند. سپس نمونهها در داخل فریزر به مدت 2 و 4 ماه قرار گرفتند. قبل از آزمون، نمونههای شاهد و پوشش داده شده در شرایط محیطی استاندارد (دمای 20 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 65%) قرار گرفتند. نتایج نشان داد که جذب آب نمونهها بعد از پوششدهی، کاهش یافته است. علت این امر این است که محلول پوشش به کار رفته در منافذ کاغذ نفوذ کرده و سبب کاهش قطر منافذ گشته است، در نتیجه سرعت عبور آب در منافذ کاغذ کاهش یافته است. در نمونههای پوششدهی و فریز شده، افزایش ضخامت و کاهش صافی سطح و خواص مقاومتی نسبت به نمونههای شاهد فریز نشده، مشاهده شده است.