Критичний аналіз гелієвих газобалонних систем наддування паливних баків ракетних двигунів - Юрій Мітіков; Максим Седченко (Challenges and Issues of Modern Science)
Як відомо, системи наддування (СН) паливних баків ракетних рухових установок (РУ) призначені для забезпечення необхідних тисків компонентів палива на входах у двигуни і забірні пристрої (для їх безперервної роботи). Їх друге призначення – створення потрібних рівнів тисків газу в тонкостінних паливних баках для їх стійкості на активній ділянці траєкторії польоту ракети-носія (РН) [1, 2].