استراتژی های مدیریتی برای کاهش آلاینده ها در فرآیند چاپ لیتوگرافی - علیرضا سوخته سرایی; الهام نوروزی; حمید شریعتی (مطالعات در دنیای رنگ)
میزان تولید آلاینده‌های صنعتی در طی چند دهه اخیر، رشد فزآینده‌ای داشته است. آلاینده‌ها به مواد زاید اعم از جامد، مایع و گاز که دارای فعالیت شیمیایی، سمیت، خاصیت انفجاری، خورندگی می‌باشند، اطلاق می‌شود. این مواد برای سلامت انسان یا محیط زیست، به صورت مجزا و یا هنگامی که با سایر مواد زاید مخلوط می‌شوند، ایجاد خطر می‌کنند. صنایع چاپ از جمله صنایعی خطرناک برای محیط زیست محسوب می‌شوند که به دلیل مصرف الکل‌ها، مرکب‌ها، پاک‌کننده‌ها، می‌توانند طیف وسیعی از آلاینده‌های صنعتی را تشکیل دهند. دولت‌ها و صاحبان صنایع برای کاهش آلاینده‌ها اقدامات و قوانینی را وضع کرده‌اند که این تحقیق به اقدامات ضروری از جمله به‌کارگیری مواد آب پایه، استفاده از مرکب‌های باز، ایجاد برج تقطیر، ایجاد شهرک‌های تخصصی چاپ، جداسازی پساب‌های صنعتی و غیره برای کاهش آلاینده‌های صنایع چاپ پرداخته است.