Monoteist Dinlerde Kadın –Tarihsel ve Çağdaş Yaklaşımlar- Yazar: Nahide Bozkurt Türkçe, Ankara: Ankara Okulu Yayınları, 2023, 173 sayfa. - Muhammet Ali Tuzlu (Dini Araştırmalar)

(untitled)
Kadın çalışmalarının 20. Yüzyılda toplumsal alanda kazandığı hızlı ivme, akademik araştırmaların kadınların tarihsel, kültürel ve toplumsal rolleri üzerinde yoğunlaşmasının da tetikleyicisi olmuştur. 1900’lü yıllardan itibaren birçok akademisyen yaptığı çalışmalar ile kadınların dinlerdeki ve kutsal metinlerdeki konumlarının farklı yönlerine atıfta bulunmuşlar, bu sahada bir farkındalık oluşturmaya çalışmışlardır. Nahide Bozkurt, Monoteist Dinlerde Kadın -Tarihsel ve Çağdaş Yaklaşımlar- başlıklı eserinde kutsal metinler etrafında şekillenen kadının statüsünü ele almış, tarihsel ve çağdaş yaklaşımlar ışığında farklı perspektifleri bir araya getirmiştir. Müellifin ilgili sahada uzun yıllarda kazandığı tecrübe ve birikimlerinin neticesi olan bu eser, mevcut literatüre önemli bir katkı sağlamıştır.