Komórki macierzyste – możliwość ich wykorzystania do regeneracji tkanek - Grażyna Nowicka (Studia Ecologiae et Bioethicae)
Rozwój nauk biologicznych przyczynia się do lepszego poznania procesów związanych z rozwojem i działaniem różnych organizmów, w tym organizmu człowieka, a jednym z efektów postępu naukowego w tym zakresie jest opracowywanie coraz doskonalszych metod diagnozowania i leczenia chorób.