20 Yıllık Bir Araştırma: Nurculuk Hareketiyle İlişkisi İçinde Fethullah Gülen Grubu Nerede Durmaktadır? - Fahri Çakı (Akademik İncelemeler Dergisi)
İşadamı nurcular ve entelektüel/kadro nurculardan oluşan iki grup nurcu katılımcılarlayapılan 20 derinlemesine mülakat verilerine dayanarak bu makale, nurcuların Nur hareketiyle ilişkileri bağlamında Fethullah Gülen grubununasıl algıladıklarını incelemektedir. Araştırma bulguları, Fethullah Gülengrubunun siyasal ve ideolojik pozisyonlarını değerlendirirken nurcu olmayanlargibi bizzat nurcuların da kendi aralarında farklılaştıklarını göstermektedir.Geniş kapsamlı genellemeler yapmaktan dikkatle kaçınarak makale,bu farklılaşan görüşlere sınıf-temelli bir analiz sunmaktadır.