Projekt konstrukcije staklene stijene ovješene na prednapetim kablovima - Franko Milovan; Nebojša Buljan; Adriana Bjelanović (Zbornik Radova)
Na primjeru projekta izvedene staklene stijene ovješene na prednapetim vertikalnim kablovima, u radu su kratko opisane njihove konstrukcijske značajke, a detaljnije razrađena načela proračuna. Uspoređeni su rezultati primjene dvaju pristupa u modeliranju: integralnog, koji uključuje i glavnu nosivu konstrukcije te interakciju u zonama oslonaca ostakljenja, te pojednostavnjenog, sa sekvencijalno modeliranim kablovima i simulacijom interakcije s glavnom konstrukcijom oprugama zamjenskih krutosti u točkama sidrenja kablova. Analizirane su prednosti, razlozi i posljedice primjene modela na ponašanje staklene stijene i cjelovite konstrukcije.