ФІНАНСОВА ПРОЗОРІСТЬ ТА ПОДАТКОВА ПОЛІТИКА В УМОВАХ ЕКОНОМІЧНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ УКРАЇНИ - Наталія Котвицька; Олександр Романенко; Дмитро Башота (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню фінансової прозорості та податкової політики України в умовах економічної трансформації. Висвітлюються ключові аспекти забезпечення прозорості у фінансовому управлінні, що є важливим чинником підвищення довіри суспільства та інвесторів. Особливу увагу приділено ролі податкової політики у стимулюванні економічного зростання, забезпеченні фінансової стабільності та боротьбі з тіньовою економікою. Аналізується вплив реформ у податковій сфері на адаптацію України до європейських стандартів та виклики, пов’язані із впровадженням цих змін. Розглядаються перспективи розвитку податкової системи у контексті цифровізації та глобалізації економіки. Мають застосування рекомендації щодо удосконалення податкової політики з метою сприяння економічній модернізації та інтеграції України в міжнародну фінансову систему.