HABERCİLİKTE HABER ERİŞİMİNDE GELENEKSEL MEDYADAN YENİ MEDYA PLATFORMLARINA DÖNÜŞÜM - İpek Sucu (Kadim Akademi SBD)

(untitled)
ÖzetTeknolojideki gelişmeler, her alanda olduğu gibi bilgi ve iletişim alanında da değişim ve dönüşümleri beraberinde getirmiştir. Bilgi çağı olarak adlandırılan bu süreçte, yeni medya, sosyal ağlar gibi kavramlar hayatımıza girmiştir. Bu, yeni bir çağın başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Habercilikte bu yönde habere erişim geleneksel medyadan yeni medyaya geçen bir dönüşüm dönemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışma, geleneksel medyanın dinamiklerini ve geleneksel haber yayma yöntemlerini dikkate alarak başlamıştır. Daha sonra geleneksel medyadan yeni medyaya geçiş süreci tarihsel dinamikler dikkate alınarak değerlendirilerek basılı gazeteciliğin yeni medya ortamının dönüşümünden nasıl ve ne ölçüde etkilendiği ortaya konulmaya çalışılmıştır.