ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİ GÜDÜLEYEN ÖZENDİRME ARAÇLARI - Kamile Demir (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi araştırma görevlilefini güdüleyen özendirme araçlarını belirlemeye yönelik bu araştırmada veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Elde edilen veriler frekans, yüzde, ortalama, standart sapma, t-testi, Kruskal-Wallis H ve Mann-Whitney U testi kullanılarak çözümlenmiştir. Bu araştırmanın iki önemli sonucu vardır: (1) Genelde araştırma görevlilerinin özendirme araçlarının güdüleme düzeylerinde, cinsiyet ve mesleki deneyim değişkenlerinden bağımsız olarak benzerlik göstermeleri, (2) Araştırma görevlilerinin manevi ödülleri ücret gibi ekonomik özendiricilere tercih etmeleridir.