YÜKSEKÖĞRETİMDE MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VE BİR ALAN ARAŞTIRMASI - IMPORTANCE OF VOCATIONAL EDUCATION IN HIGHER EDUCATION AND A FIELD STUDY - Rahim Merdan; Önder Akyürekli; Murat Aydın (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Mobilyaimalatı, Türkiye İmalat Sanayii içinde gerek istihdam gerekse de ekonomik katmadeğer bakımından önemli bir sanayidir. Bu sanayiinin nitel ve nicel olarakihtiyaç duyduğu işgücü meslek liseleri ve yükseköğretim kurumlarının ilgilibölümleri tarafından üç farklı seviyede sağlanmaktadır. MYO Mobilya veDekorasyon Programları teknisyen yetiştirerek bu amaca hizmet etmektedir. Bu çalışma ile bu amaca hizmet eden buprogramlar, 22 sorudan oluşan bir çevrimiçi anket ile değerlendirilerek GZFTçözümlemesi gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler IBM SPSS ve MS Officeprogramları ile incelenmiştir. Çözümleme sonucunda endüstriyel faaliyetlerinetkin olarak gerçekleştirilmesinde katkısı olan bu bölümün önemine dikkatçekilerek bazı önerilerde bulunulmuştur