O starociach, czyli czego możemy się nauczyć od starożytnego Kościoła - Marek Starowieyski (Warszawskie Studia Teologiczne)
Artykuł zawiera tekst wykładu wygłoszonego przez ks. prof. dr hab. Marka Starowieyskiego podczas uroczystości nadania mu tytułu doctora honoris causa Papieskiego Wydziału Teologicznego w Warszawie.