MUHAMMED KEFEVÎ VE RİSÂLE Fİ’L-ÂDÂB’I - Necmettin Pehlivan (Felsefe Dünyası)
Şemsüddin Semerkandi’nin sistemleştirdiği Âdâbü’l-Bahs ve’l-münâzarakendine özgü bir gelenek oluşturmuş, yeni katkılar sunan örneklerini de Osmanlıilim havzasında vermiştir. Bu makale, Osmanlı bilginlerinden es-Seyyid Muhammadb. el-Hâc Hamîd el-Kefevî ve Risâle fi’l-Âdâbı’nı tanıtarak âdâb geleneğihakkında Türkçe literatüre bir giriş yapmayı amaçlamaktadır.