ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ РЕГЛАМЕНТУ (ЄС) 851/2004 ПРО УТВОРЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЦЕНТРУ З ПРОФІЛАКТИКИ ТА КОНТРОЛЮ ЗА ЗАХВОРЮВАННЯМИ: СТАН, ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ - O. S. Pronevych (Law and Safety)
Охарактеризовано стан, проблеми та перспективи імплементації Регламенту (ЄС) 851/2004 про утворення Європейського центру з профілактики та контролю за захворюваннями. З’ясовано специфіку адміністративної правосуб’єктності новоствореного Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України, здійснено пошук шляхів новелізації вітчизняного законодавства у сфері охорони громадського здоров’я та модернізації відповідного державного механізму.