PAZAR YÖNLÜLÜK: AKSARAY İLİ PERAKENDE HİZMET İŞLETMELERİNDE BİR UYGULAMA - Kasım Karahan; Vesile Özçiftçi (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışma Aksaray ilinde faaliyet gösteren büyük ölçekli marketlerin pazar yönlülük kültürünü benimseme derecelerini ortaya koymak ve izledikleri pazar yönlü stratejilerin performanslarıüzerinde ne tür bir etkiye sahip olduğunu belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın amaç ve kapsamıdoğrultusunda veriler Aksaray ilindeki büyük ölçekli 4 marketin üst düzey yöneticilerine geliştirilen bir anket formu aracılığıyla uygulanmıştır. Araştırma sonucu elde edilen veriler korelasyon ve ki kare analizi yardımıyla teste tabi tutulmuş, elde edilen bulgular şekil ve tablolar aracılıyla sunulmuştur.