Şekil ve konum bozukluğu gösteren maksiller anterior dişlere direkt kompozit rezin ile estetik düzenlemeler: 4 olgu sunumu - Zehra Süsgün Yıldırım (Selcuk Dental Journal)
Anterior dişlerde görülen renk, şekil ve konum bozuklukları gibi estetik sorunların tedavisinde kullanılan protetik yöntemler esnasında fazla miktarda diş kesimi yapılması, özellikle genç bireylerde psikolojik sorunlar yaratmakta ve bu işlemler dişeti ve çevre dokularda harabiyet oluşturmaktadır. Bu tür dişlerin tedavisinde kuronlara alternatif olarak çeşitli teknikler ve materyaller kullanılmasına rağmen, daha çok konservatif yöntemler üzerinde durulmaktadır. Günümüzde kompozit rezin materyallerin ve dentin adeziv sistemlerin gelişmesine paralel olarak direkt kompozit restorasyonların endikasyon alanları genişlemiştir. Bu tür uygulamalar; minimal preparasyon gerektiren küçük mine defektleri ve diastemaların restorasyonunda, kırık dişlerin tamiri, mine hipoplazileri ve renklenmelerin tedavisinde tercih edilmektedir.