بررسی عوامل موثر در ایجاد طیف های رنگی سبز و آبی در لعاب های حاوی ترکیبات مس - فاطمه جانبازی; حسین سرپولکی (مطالعات در دنیای رنگ)
ترکیبات مس و مهمترین آن اکسید مس از جمله ترکیباتی هستند که استفاده از آن ها به عنوان عامل مولد رنگ در لعاب ها دارای قدمت زیادی است. این ترکیبات به علت ایجاد رنگ هایی چون سبز، سبز- آبی و فیروزه ای در شرایط اکسیداسیون کوره از گذشته تاکنون در ترکیب انواع لعاب های سربی و قلیایی مورد استفاده هستند. این مقاله با روش توصیفی- تشریحی از طریق مطالعات کتابخانه ای و تجربیات آزمایشگاهی، صورت می پذیرد و در صدد تعیین یک لعاب پایه و تاثیر افزودنیها و نوع بدنه و انگوب بر رنگ حاصل از ترکیبات مساکسید مس،کربنات مس و سولفات مس می باشد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که ترکیبات مس درحضور افزودنی هایی چون کربنات سدیم،‌ بوراکس و اکسید لیتیم در محیط اکسیداسیون کوره در لعاب ترانسپارنت پایه سربی و قلیایی بر روی زمینه سفالی و زمینه سفید حاصل از انگوب سبب ایجاد تونالیته مختلفی از رنگ های سبز و آبی شده است.