Про методологію просторової фіксації в дослідженнях книгописання в Україні XI–XVIII ст. - Віра Фрис (Простір в історичних дослідженнях)
У статті подано одну з методик картографування місць переписування збережених рукописних кириличних кодексів із метою фіксації наявності осередків переписування книг та їх поширення на основі покрайніх записів на кириличних рукописних кодексах, скопійованих на українських теренах. У таких записах часто згадуються населені пункти, де вони були створені чи побутували, або ж є вказівки на релігійні локації, у яких переписували ті книги. Це дає можливість із найбільшою достовірністю зафіксувати найактивніші осередки переписування книг на наших землях.