Дослідження впливу геометрії токарного інструмента та режимів обробки на процес сходження стружки - Анастасія Каракай; Світлана Кицюк; Андрій Кужиль (Challenges and Issues of Modern Science)
Геометричні параметри токарного різця впливають на швидкість сходження стружки, якість отриманої поверхні та інші техніко-економічні показники обробки. Фізична природа виникнення підвищення температури в зоні різання дає можливість шляхом впровадження чинників, що компенсують даний процес, регулювати його. Для цього необхідно впровадити низку заходів та умов обробки кожного конкретного матеріалу, що суттєво вплине на якість отриманої поверхні та стійкість інструменту.