Biopolityczne ruchy tożsamościowe i racjonalność materialna. Przyczynek do dyskusji o potrzebie nowej wersji teorii krytycznej - Waldemar Bulira (Politeja)
BIOPOLITICAL IDENTITY MOVEMENTS AND MATERIAL RATIONALITY. A CONTRIBUTION TO THE DISCUSSION ON THE NEED FOR A NEW VERSION OF CRITICAL THEORY