Клініко-параклінічна характеристика запальних захворювань кишечника з дуже раннім початком у дітей - A.A. Kovalchuk; S.V. Dukareva; T.L. Marushko; R.V. Mostovenko; V.O. Shadrin; N.Yu. Bondarenko; M.G. Goryanska (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
Протягом останніх десятиліть спостерігається  значне підвищення рівня захворюваності на запальні захворювання кишечника (ЗЗК) у віковій групі дітей до 6 років. Складність ведення таких пацієнтів зумовлена як тяжким і резистентним до лікування перебігом, так і атиповими варіантами захворювання.