Siyasal İletişim Tekniği Olarak Canvassing ve Seçmen Davranışı Üzerindeki Etkileri - Ahmet Kalender (Selçuk İletişim)
Siyasal partilerin en temel amacı seçimleri kazanmak ve iktidar olmaktır. Bu amaca ulaşmak için siyasal partiler, çeşitli iletişim araç ve tekniklerini kullanırlar. Son dönemlerde önem kazanan ve uygulaması giderek artan siyasal iletişim tekniklerinden birisi de canvassingtir.  Canvassingin seçmen davranışı üzerindeki etkisiyle ilgili araştırmalar 1970'li yıllarda başlamış, 2000 yılından sonra da yoğunluk kazanmıştır. Bu çalışmada, canvassingle ilgili araştırmalar gözönünde tutularak, seçmenler üzerindeki ikna ve harekete geçirme etkileri tartışılmakta, canvassing uygulama biçimleri ile etkileri incelenmekte ve başarılı canvassing için nelere dikkat edilmesi gerektiği belirlenmeye çalışılmaktadır.