DEĞİŞİM YÖNETİMİ VE DEĞİŞİME DİRENÇ - Öğr. Gör. Yasemin Güven; Yrd. Doç. Dr. Hüseyin İleri (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu çalışmada öncelikle değişimin ne olduğu, değişimi gerekli kılan koşullar, değişim süreci ve gerçekleştirme yolları son olarakta değişime direnç konuları sırasıyla incelenmiştirBilindiği gibi değişim kaçınılmazdır ve bir organizasyon hayatta kalmak için değişimi yönetmeye mecburdur. Fakat bilinen bir başka gerçekse değişimin beraberinde direnişinde yaşanacağıdır. Burada önemli olan direnci doğru tanımlamak, nedenlerini bulmak ve azaltılması için doğru . teknikleri kullanmaktır.Bu konuda değişim uzmanlarının izleyeceği yollar; katılım, haberleşme ve eğitim,pazarlık ya da manipülasyon ve kooptasyon olabilir.