Kent Arşivi Kültürü İhtiyacımız - Yasin Şeşen (Türk Kütüphaneciliği)
Kentler; kendi sınırları ve bu sınırlar içerisinde kendi normatif değerleri ile inançları olan ve belirli sosyal ilişkiler sistemiyle oluşmuş yerleşim yerleridir. Kentler, tarihsel süreç içerisinde büyüyüp gelişen ve kendine has tarihsel özgünlüğe sahip yapılardır. Her kentin kendine özgü bir kültürü vardır. Kent arşivi, kentlilik, kentlilik kültürü, Türkiye’deki kent arşivi örnekleri ve kent arşivi planlamaları olguları üzerinde durulan bu çalışmada kent arşivlerinin kent kültürü içindeki önemi anlatılmaktadır.