Elektrik Dağıtım İhaleleri ve Medya - Şirin Karal Temuroğlu Karal Temuroğlu; Nurşen Mazıcı (Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi)
Medya kuruluşlarının ticari ve endüstriyel örgütler olarak ele alındığı bu çalışmanın amacı, medyanınsahiplik yapısının ve iktidarla ilişkilerinin haber içerikleri üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. 2000’liyıllarda d 2*oğal tekel konumunda olan Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin (KİT) yeniden yapılandırılmasıve özelleştirmelerin hukuki altyapısının tamamlanmasıyla, enerji sektörü, medya sahiplerinin deiçinde bulunduğu büyük sermayenin ilgi gösterdiği alanlardan biri haline gelmiştir. Günümüzdeneredeyse büyük medya kuruluşlarının hemen hepsinin enerji sektöründe yatırımları bulunmaktadır.Bu kuruluşların bir kısmı elektrik dağıtım ihalelerine de katılmıştır. Bu doğrultuda, 9 Ağustos 2010tarihinde gerçekleştirilen BEDAŞ, Gediz EDAŞ, Dicle EDAŞ ve Trakya EDAŞ ihalelerine yönelik haber,köşe yazısı ve söyleşiler nicel ve nitel içerik çözümlemesi temel alınarak incelenmiştir. Enerji sektöründeyatırımı bulunan medya organlarının, toplumun her kesimini önemli ölçüde ilgilendiren ve etkileyenbirçok boyutu olan bu ihaleleri, siyasi ve ekonomik süreçlerden bağımsızca ve toplumsal bölüşümilişkilerini göz ardı eden bir anlayışla, teknik süreçlere indirgeyerek ele aldığı sonucuna ulaşılmıştır.