Adiustacja lokatora akustycznego w warunkach przeciwlotniczych strzelań poligonowych - Dariusz RODZIK; Jan PIETRASIEŃSKI; Stanisław GRZYWIŃSKI; Jan SZCZURKO; Jakub MIERNIK (Problemy Mechatroniki)
W artykule przedstawiono sposób adiustacji lokatora akustycznego w warunkach strzelań poligonowych. Jako wzorzec odległości posłużył wysokiej rozdzielczości obraz z głowicy optycznej o znanych parametrach technicznych, zarejestrowany podczas statycznych strzelań amunicją kalibru 23 mm.