KAMU FİNANSMANI, FİNANSAL PİYASALAR VE KREDİ TEMERRÜT RİSKİ: TÜRKİYE VE BRICS ÜLKELERİ UYGULAMASI - Sedat Yenice; Yasin Erdem Çevik; Şaban Çelik (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Buçalışmanın amacı Türkiye ile Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika(BRICS) ülkelerindeki tahvil piyasası, hisse senedi piyasası ile CDS primleriarasındaki uzun dönem ilişkiyi ülke bazında ortaya koymaktır. Özsermaye vetahvil piyasalarının CDS piyasalarıyla olan ilişkisini Türkiye ile BRICSülkeleri kapsamında ortaya konması amacıyla araştırmada eşbütünleşme venedensellik analizleri uygulanmıştır. Araştırma sonuçları, genel olarak bupiyasalardaki eşbütünleşme ve nedensellik ilişkisinin incelenen analiz dönemiitibariyle farklılıklar içerdiğini göstermektedir.