Ziyaret Etmeyenlerin Gözünde Turistik Bir Destinasyon Olarak Amasya - Burak Eryılmaz (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
İmaj, bir destinasyonun pazarlama başarısı için oldukça önemlidir. Bir destinasyonun ziyaret edilme sebepleri arasında o destinasyonun sahip olduğu olumlu imaj sayılabileceği gibi ziyaret edilmeme gerekçesi de potansiyel ziyaretçilerin gözündeki olumsuz imaj olabilir. Bu çalışmada Amasya’yı daha önce ziyaret etmeyenlerin destinasyon imajlarının ve neden ziyaret etmediklerinin öğrenilmesi amaçlanmıştır. Amasya önemli bir tarih ve kültür geçmişine sahip, turizm potansiyeli yüksek ve ziyaretçi sayısı her geçen yıl artan bir destinasyondur. Çalışmada Amasya’yı hiç ziyaret etmemiş 807 kişiye anket uygulanmıştır. Çalışma sonucunda katılımcıların Amasya’nın yeterince tanıtıldığını düşünmedikleri ve Amasya hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları için ziyaret etmedikleri tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlardan ve sunulan önerilerden Amasya destinasyonundaki turizm paydaşlarının faydalanacağı öngörülmektedir.