li Kararname ve Basın - Asuman Tezcan (Selçuk İletişim)
Bu makalenin konusu, Tanzimat döneminin önde gelen yöneticilerinden biri olan li Paşa'nın basına yönelik düzenlemeleri ve bu bağlamda 1867'de çıkardığı li Kararname'dir. Yazıda, li Kararname'yi gündeme getiren koşullar ve hakkında yapılan değerlendirmeler üzerinde durulacaktır. li Paşa'ya ait olduğu iddia edilen vasiyetname ve buradaki basın üzerine görüşleri göz önüne alınarak, Kararname'nin yeniden değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.