Право інтелектуальної власності на твори, створені штучним інтелектом: перспективи міжнародно-правового та національного регулювання - A. S. Buhaiets (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
В статті розглядаються перспективи врегулювання права інтелектуальної власності на твори, створені із застосуванням штучного інтелекту засобами міжнародного та національного права. Виявляється визначення інтелектуальної власності за правом України. Встановлюється, які обʼєкти є предметом захисту такого права. Підкреслюється, що національне регулювання права інтелектуальної власності має міжнародний вимір, оскільки одна держава, як правило, нездатна надійно захистити право інтелектуальної власності, що стало особливо актуальним в епоху глобалізації та комп’ютерних мереж.