Novo nalazište vrste Daphne cneorum L. u kanjonu Sokošnice kod Šipova - Vojin Bucalo; Željko Jakšić (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
Sa cilјem potpunijeg ustanovlјavanja rasprostranjenosti vrste Daphne cneorum L., koja je rijetka u Bosni i Hercegovini, obavlјena su istraŽivanja na dolomitnom kompleksu kod Šipova. Tom prilikom ova vrsta je nađena u slivu rječice Sokošnice. U radu su opisane ekološke i florističko-vegetacijske karakteristike novog nalazišta.