Iz Pittsburgha s ljubavlju - Tamara Štefanac; Tatjana Mihalić; Sanda Milošević (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske)
Cilj. Cilj rada jest prikazati tijek, primijenjenu metodologiju i rezultate istraživanja provedenog u projektu „Iz Pittsburgha s ljubavlju: knjižnična baština hrvatskih iseljenika“. U fokusu istraživanja bila je glazbena, rukopisna i tiskana građa u vlasništvu Hrvatske bratske zajednice: njezina identifikacija i odabir od interesa za NSK, zaštita in situ digitalizacijom te preporuke za daljnju zaštitu.