EĞİTİM PROGRAMLARINI BÜTÜNLEŞTİRMENİN ON YOLU' - Tanju Gürkan; Erten Gökçe (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Genç dimağların "köklerin yerin altına doğru ilerlerken, zıt ve uzak şeylerin bir araya gelerek bir gövdeden çıkıp çiçekler açtırışını" keşfetmelerine yardım etmek öğretmenlerin özel görevidir. Eğitimciler eğitim programını bütünleştirerek bu görevin kısmen üstesinden gelebilirler. Burada betimlenen on model eğitim programının bütünleştirilmesi sırasında izlenmesi gereken aşamaları vermektedir (şekil 1).